2010 Julekalender DAG 1: Har du mange fordommer?

Jeg er fra Sandefjord. La meg fortelle deg litt om sandefjord. Sandefjord har alt – og litt til. Norge er et av verdens rikeste land, og de rikeste av de rike fra Norges hovedstad, Oslo, kommer nettopp til Sandefjord for å slikke sol “på hytten”. Befolkningen i Sandefjord har så mye å rutte med at de ikke lenger vet hvor de skal gjøre av seg. Snart sitter alle Sandefjordinger igjen å klager på naboen som bruker for mye av hagen dems, spiller for høy musikk, eller lar gresset gro uforskammet langt slik at det sjenerer hele nabolaget. Sandefjord har så mye at DET er problemene vi sitter igjen med.

Wow, for en luksus sier nå jeg. Har man nok ressurser til å la seg irritere av andres klesstil – ja, da har man kanskje for mye!

Ok, da, jeg setter det litt på spissen. Men jeg gjør det for å vise et poeng. Veldig mange går rundt og er redde, usikre på hva nestemann sier om seg, og de håndterer det på forskjellige måter. Noen blir sittende hjemme. Andre legger på seg et skall av fordommer. Noen doper seg, andre spiser for mye osv. Lista er lang.

Se for deg selv ute på byen en kveld. Hva fokuserer du på? Dømmer du de rundt deg? Prøver du å holde en fasade? Ser du rundt deg og leter etter godkjennelse? Eller er du deg selv 100%?

Det er utrolig slitsomt å hele tiden måtte gjøre noe for å beholde en fasade, istede for å bare være. Det er derfor det heter human beings, ikke human doings

Her er et lite tips.

Bruk energi på de menneskene du faktisk ønsker å omringe deg med. Bruk det du har av positiv energi og verdi, og spre det ut uten hemninger. Se på deg selv som en full kopp med glede som aldri tømmes. Derfor kan du mer enn gjerne “gi verdi” til andre mennesker som ikke nødvendigvis gir det til deg. Du trenger ikke noe av dem. Du har jo allerede full kopp! 😉

Et trekk som alle høy-på-pæra, easy-to-upset, vanskelig-å-tilfredsstille menneskene har til felles er at de føler at verden ikke behandler dem bra nok. I kjernen føler de seg ikke viktig eller spesielle nok, ofte fordi deres mindset har stått i veien for suksess. Suksess som igjen høster validering fra andre mennesker. Det er din oppgave å ikke gjøre verden deres verre, men la dem føle seg viktig!

Om ingen gjør dette, så skaper vi et større og større gap mellom mennesker.

Love

Morten Hake

Ps. Samtidig med denne første julekalender-posten starter også releasen av MortenHake.com Summit 2010 DVD-boksen! Dette har jeg jobbet med KONSTANT de siste 6 ukene, så dette kommer til å ta av! Her ligger første gratis-film “6 tips til hvordan oppnå sine drømmer”

 

Morten Hake

Mental Health Coach and Freedom Facilitator Morten Hake is for many known as the most sought after mental health coach for young people struggling with confidence, insecurity, and worry. He's passionate about motivating people to see their true potential and when he's not busy recording podcasts, making films or traveling, he's probably enjoying the stage whether it's a dancefloor or doing keynote speeches at a lifestyle creation event.

Click Here to Leave a Comment Below