2010 Julekalender DAG 16: Fang Øyeblikkene!

2010… Det gikk fort, eller?

Faren min har en morsom teori når det kommer til alder og tid, som går som følgende: Når man er 4 år, så er ET år hele 25% av livet. Men når man er 23 år, så er et år bare 4,3% av livet! hehehe, uten å ha noen slags form for bevis, tror jeg det ligger noe i det, hva tror du?

Det er litt sånn iblandt. Man føler at livet bare suser forbi. Man er så opphengt i SMS, Messenger, Skype, Facebook, telefonen eller hva det nå måtte være, at man føler at men nesten går glipp av sitt EGET liv. Man skal jo liksom holde track på alle andre liv hele tiden 😛

Det er mye å holde styr på!

Vel, idag skal vi roe det helt ned ved å tenke litt over 2010. Året er snart omme, så det er viktig å ta vare på alle oppnåelser og seire. Ting går så fort for tiden, at det er lett å glemme de grunnleggende tingene som å trekke seg tilbake, og ha litt tid for seg selv. Reflektere over situasjonen sin, verdiene sine, de man omringer seg med, overbevisningene sine, og ikke minst helsen sin.

-“Hæ! Hva er gått av deg, nå, Morten?! Er du blitt helt hubba bubba, eller?”

Jeg vet dette virker litt “voodoo”, men stol på meg. Det har seg nemlig sånn at suksessfulle ledere verden over, verdsetter tid med seg selv veldig høyt. Grunnen til at de gjør dette, er rett og slett for å “koble” inn til sitt egen “supertenking”. Ensomhet er den beste måten å lytte til hjertet sitt, og ta de riktige avgjørelsene. Det blir lettere å løse utfordringer, og sette biter på plass.

Altfor ofte er vi opptatt med å mingle med alle andre mennesker enn seg selv. Du kjenner denne personen godt. Han som gjør alt for å ikke være alene. Han som alltid må være med andre. Han som ikke klarer å være alene på kontoret, så han ringer rundt eller forstyrrer andre i jobben sin. Han tilbringe aldri kvelder alene, og har en enorm apetitt for småsnakk… Når denne personen først er alene, finner han måter å være mentalt opptatt på. – Enten det er TV, radio, avis, spill eller surfing på nettet. Alt som kan få han på andre tenker, og oppta sinnet hans.

Denne personen er psykologisk redd for sitt eget sinn. Redd for seg selv, på en måte. Dette er tegn på dårlig selvtillit, og med tiden blir han overfladisk, tar dårlige valg han selv ikke er ordentlig bevisst på, utvikles uten noen virkelig formål med livet, men “faller” inn i omstendigheter her og der. Han mister stabilitet og fotfeste. Har ingen virkelig solid grunnmur.

I realiteten har både du og jeg en sterk kraft inni oss som vi har en tendens til å overse. Når man tar tid for seg selv er det så lett å kartlegge egne styrker og svakheter. Og det eer nettopp det vi to skal gjøre sammen…Dette MÅ til om man ønsker å bli en god leder for seg selv og andre.

En måte å nå slutten av året på er å stoppe klokka, og virkelig sette seg ned, en halvtime eller en time, og rett og slett brainstorme magiske hendelser fra året som har vært. Både store oppnåelser, men også de små tingene. Det kan være en latterkrampe med en god venn, en aha-opplevelse eller en hyggelig hilsen. Om man bare tar vare på de virkelig store tingene, senker man faktisk kvaliteten på livet ned. Her er det snakk om å “fange øyeblikkene“!

Se på kalenderen, så du lettere kan huske hva som har skjedd. Spør en du er glad i, om de kommer på noe, og bruk litt tid på dette, for det er utrolig viktig! – Hvorfor?

For du kan KUN bygge på en grunnmur av suksess!

Det vil si at du kan ikke vokse, med mindre du har følelsen av at du vokser, lærer og har det gøy! Da vil du få mere motivasjon til å vokse mer.. makes sense? (At ikke skolesystemet har fått med seg det, enda er helt utrolig…!)

Ok, det er dagens lille oppgave. Sett av MINST en halvtime for deg selv og tenk over alle magiske øyeblikk fra 2010. Når du har gjort det, rapporter tilbake til meg, så skal du få et nytt oppdrag! 😉 (Det vil si, bruk kommentar-feltet under)

Love

Morten Hake

Morten Hake

Mental Health Coach and Freedom Facilitator Morten Hake is for many known as the most sought after mental health coach for young people struggling with confidence, insecurity, and worry. He's passionate about motivating people to see their true potential and when he's not busy recording podcasts, making films or traveling, he's probably enjoying the stage whether it's a dancefloor or doing keynote speeches at a lifestyle creation event.

Click Here to Leave a Comment Below