2010 Julekalender DAG 18: Forandring Fryder!

Forandring fryder… Eller?

Jeg har tidligere skrevet en del om homeostasiseffekten og hvordan den holder deg igjen fra å skape forandring i livet ditt. Du har sikkert forstått at om du ønsker å oppnå drømmene dine, er du nødt til å forandre deg. Enten du trenger å bli mer produktiv, åpen, ærlig, utadvendt, seksuell, fokusert, you name it.. Men hva nøyaktig skal til for å skape den forandringen som skal til?

I de to siste julekalender-postene, “Fang Øyeblikkene” og “Forbedringer” har jeg forklart deg de to første stegene i denne tre-delers workshopen vi han :). Først skulle du sette deg ned å fange alle gode øyeblikk fra 2010. Så skulle du se på hva som ikke fungerte. I dag er det tredje og siste steg i prosessen; Hva forplikter du deg til for neste år? – Det stemmer, vi skal rett og slett lage noen nyttårsforsetter. Nei, det skal vi ikke. Vi skal lage noen nyttårs-forpliktelser! Jeg vet, det er jo så og si en synonym, men forskjellen er at forsetter blir ikke oppfylt, mens forpliktelser har en tendens til gjøre det!

Det er rart, men folk har en tendens til å tenke: Nytt år, Nytt liv… Så la oss bruke det! Du har kraften til å forandre HELE livet ditt, men det krever en avgjørelse! Du og jeg kan klare hva som helst, men da må vi være KLARE i kommunikasjonen våres. Spesielt mot oss selv. Vi må vite nøyaktig hva vil vil forandre, og gjøre det krystall-klart, ideelt på papir. Vit hva du bestemmer deg for.

Uklart = Ufokusert… Krystallklart = SUPERFOKUSERT!

Du kan “talk a good game”, men det er hva du gjør, viser og er som betyr noe. Og husk at det er de små justeringene som gjør de store forandringene!

Istede for å omskrive noe som allerede er skrevet på en bra måte, så oversetter jeg rett og slett inn noen bra punkter jeg fant om forandring. Så om du er gira på å steppe opp, og skape en forbedring, så gjør som følgende:

  1. Aksepter og innrøm at du trenger en forandring. Dette er et stort steg. Fakta er at du mest sannsynlig leser på bloggen min fordi du ønsker et bedre liv
  2. Tenk over alle tingene i ditt liv du vil forbedre. Lag en liste med ting, som du ønsker å forbedre.
  3. Ikke sett noen hindringer. Hvis du tenker: kanskje noen vil gjøre narr av meg for å prøve å forandre meg, kanskje det ikke er mulig, kanskje jeg bare ikke kan, – Innse at det har ikke noe å si! Det er en psykologisk forandring, så holdningen din har mye å si i din evne i å lykkes. Sett små, korte og lette mål som du vet du kan oppnå. Men en gang du har oppnådd dem, og har bygget selvtillit, så sett store ambisiøse mål.
  4. Skriv stegene som må til for å å oppnå forandringene du skrev ned. Ikke vær redd for å sette store mål. Og sett en dato på når du skal ta alle stegene.
  5. Når dagen kommer for å ta stegene, så sett igang. Ikke engang tenk på det, bare gjennomfør. Forlat alt du ikke vil, og kast deg inn i den nye deg!
  6. Skap en rutine av disse nye stegene. Som jeg har skrevet før, tar det 21 dager å implementere en vane. Første dagen vil være så vanskelig å sette igang, men så blir det dobbelt så lett for hver gang. Du må ville det, og aldri gi opp! Minn deg selv på  at du vil skape forandring hver dag. Bruk post-it lapper overalt, vision board, bilder og inspirerende sitater.

Da er det offisielt ingen unnskyldninger igjen! På tide å sette igang, min venn ;O)

Love

Morten

Er du på nyhetsbrevet mitt, enda?

Morten Hake

Mental Health Coach and Freedom Facilitator Morten Hake is for many known as the most sought after mental health coach for young people struggling with confidence, insecurity, and worry. He's passionate about motivating people to see their true potential and when he's not busy recording podcasts, making films or traveling, he's probably enjoying the stage whether it's a dancefloor or doing keynote speeches at a lifestyle creation event.

Click Here to Leave a Comment Below