2010 Julekalender DAG 3: Bekymrer du deg?

Idag har jeg bekymret meg altfor mye. På mine seminarer pleier jeg å si at 98% av bekymringer går aldri i oppfyllelse. Alikevel tar jeg meg selv i å bekymre meg en hel del. Som f.eks. idag…

Til slutt var jeg rett og slett nødt til å slutte å jobbe, legge meg ned i senga, og tenke… Først spurte jeg meg selv “hva bekymrer jeg meg over?” haha, og det er jo nøyaktig det man IKKE skal spørre seg selv om, og det fant jeg ut fort ettersom jeg bare ble mer bekymret. Da spurte jeg meg det “rette” spørsmålet: “Hvordan kan jeg leve bekymringsfritt”? – Og jammen tror du ikke svarene kom med en eneste gang! Og her er noen av tankene som oppsto:

Fremtiden er egentlig ikke sann. Den er hvertfall ikke ekte. Fremtiden er KUN i hodene våres. Det eneste som er ekte er her og nå. Det samme gjelder fortiden. Og dette er SPESIELT viktig. Kanskje du også er en av de som lar fortiden definere den du er idag..? Vel, fortiden finnes hvertfall ikke. Den kommer jo ikke til å komme tilbake engang. Den er SKJEDD. Det vil si at fortiden er DØD. Fortiden finnes ikke, det er bare fnugg i vår hukommelse… Tenk på det. Idag er idag. Du bestemmer nøyaktig hva som skal skje fremover. Du bestemmer nøyaktig hvem du vil være fremover. Du bestemmer nøyaklig hvor du skal være fremover.

Fri deg fra fortiden og fremtiden. Nyt dette øyeblikk… ja, akkurat NÅ, når du leser dette. Kjenn på hvordan du har det akkurat nå. Ikke imorgen eller igår eller ista, men akkurat nå…

Du har det egentlig ganske bra, eller hva? – Så fortsett sånn, da! 😀

Da jeg var student i SpeedUpLife fikk vi en oppgave som gikk som følger; Du skal omskrive “historien din”. Og hva mener jeg med historien din? Vel, det er det du sier til deg selv om fortiden din. De fleste har hatt en “vanskelig barndom”, inkludert meg selv. Det er ét fokus. Jeg er heldig som har hatt den barndommen jeg har hatt, for det har gjort meg til den personen jeg er idag! Det er et helt annet fokus, men om SAMME tema. Poenget er at så mange mennesker har en “historie” de forteller seg selv og andre som dreier seg om den stakkars deg som ikke kan noe for den situasjonen du er i idag, fordi du hadde en dårlig barndom.  Vel, guess what, fortiden finnes ikke lenger.Hvis du vil så kan du omskrive hele den historien, og unnskyldningen med f.eks; “Jeg er heldig som har hatt en utfordrende barndom fordi det gir med innsikt i andres smerte, det gir med empati, og det lar meg nyte de gode stundene enda mer!

Husk at du lever , ikke da eller etterpå. Om du kan bruke fortiden og fremtiden som en ressurs, så er det FLOTT, men om det blir en kjepp i hjulene dine, så må du ta til deg denne posten 🙂

Her er litt inspirasjon for å leve i nuet:

You can clutch the past so tightly to your chest that it leaves your arms too full to embrace the present. Jan Glidewell

Children have neither past nor future; they enjoy the present, which very few of us doJean de la Bruyere

Her er min nevø som er ekspert i å leve i nuet!

Love

Morten Hake

P.S. Gratisfilmen jeg la ut i forrigegårs har hatt ikke mindre enn 1782 (!) views, fra hele 87 land!! Det tar jo HELT av! Har du enda ikke sett den, så kan du se den her.


Morten Hake

Mental Health Coach and Freedom Facilitator Morten Hake is for many known as the most sought after mental health coach for young people struggling with confidence, insecurity, and worry. He's passionate about motivating people to see their true potential and when he's not busy recording podcasts, making films or traveling, he's probably enjoying the stage whether it's a dancefloor or doing keynote speeches at a lifestyle creation event.

Click Here to Leave a Comment Below