Den mest Hjerteskjærende fellen for Personlig vekst

De siste 6 åra hvor jeg aktivt har jobbet med professionell coaching, har jeg vært vitne til de mest destruktive fellene mennesker går i når de ønsker å gjøre personlige forandringer… og en av de vanligste og mest hjerteskjærende fellene jeg har vært borti er når folk prøver å behandle Symptomer i stedet for å håndtere Årsaken. La meg forklare….

Ta for deg dette eksempelet:

To venner, John og Lucy står ved en elvebekk når en druknende kvinne flyter til syne og roper om hjelp. Lucy hopper i det kalde vannet og drar kvinnen i sikkerhet. Men før hun kan spørre henne hva som skjedde, flyter en mann nedover som også roper om hjelp. Lucy hopper inn igjen, og haler han ut hostende.

Men ikke før hun har han trygt på land før to flere folk kommer flytende nedover elva, barn denne gangen. Lucy hopper rett tilbake, og redder dem fra den kraftige strømmen, men ved dette punktet, begynner hun å bli sliten. Så snur hun seg til John i håp om hjelp, når hun innser at han har vendt sin rygg til.

Han spaserer avgårde fra henne langst elvebredden mot elvens kilde. Plutselig ser Lucy to andre folk som blir feid nedover elven. “Jeg trenger din hjelp! Hvor skal du?” roper hun til John.  Han snur seg til Lucy og sier, “Jeg går opp elven for å finne ut hvem som kaster dem ut i elva for å få dem til å stoppe.”

Lucy prøvde å jobbe med symptomet,
mens John gikk etter årsaken.

Faktum er at mange av de vanligste utfordringene som folk som deg og meg sliter med å overvinne er faktisk symptomer på et større, mer fundamentalt problem. Men når du prøver og løse symptom uten håndtere årsaken, kan det være slitsomt, frustrerende, og til slutt, resultatløst.

Her er noen av de vanligste symptomene du kanskje har blitt misledet til å TRO du trenger å overvinne:

  • Mangel på selvtillit og godt selvbilde – til tross for å ha gjort en rekke teknikker for å bygge selvtillit tidligere…

  • Du ser noen du ønsker å starte en samtale med … men dine følelser begynner å kverne rundt ved kun tanken på å ta kontakt (… og du bare bestemmer deg for at det ville være lettere å unngå enn å prøve å overvinne din frykt)

  • Hvis du noen gang har opplevd å date noen du likte, men plutselig begynte du å føle kjemien “skli fra deg” – og du ble bare sittende å se på mens din date ble mindre og mindre interessert i deg.

  • Mangel på samtale-ferdigheter og sliter med å holde en samtale gående i mer enn noen få minutter

  • Hvis du noen gang har gjort en beslutning om å steppe opp i livet ditt og iverksette tiltak på de tingene som virkelig betyr noe for deg, men deretter tar deg selv å utsette ting og sette ting på vent – og egentlig aldri gjør noen av de store endringene som du alltid ønsket

  • Hvis du strever med indre demoner som frykt, angst, usikkerhet og uforutsigbare følelser som resulterer i en konstant kamp som river deg fra innsiden og ut.

  • Om du tenker at du er “ikke god nok” slik at du saboterer deg selv (dette ødelegger alle sjanser for sterke forbindelser med andre.)

  • Ubehag rundt seksuell berøring og seksualitet generelt (du nøler med å ta ting til neste steg når du møter noen du er tiltrukket av)

  • Du sitter fast i mønstre av ubesluttsomhet og ubevisst unngår å håndtere de store utfordringene i livet ditt.

Hva er alle disse utfordringene symptomer på?

De er symptomer på hva Jamie Smart (som snakket på Summiten i år) kaller FUNDAMENT-problemet. Ditt fundament er din grunnleggende forståelse av hvordan livet fungerer. Jo større klarhet du har i din forståelse, jo sterkere fundament har du.

Jo sterkere ditt fundament er, jo lettere er det å nyte livet til det fulle, tiltrekke de personene du ønsker i livet ditt, og skape en virkelig, meningsfull, dyp tilknytning med de du ønsker å møte og eller tiltrekke deg.

Når du håndterer symptomene uten å se på årsaken, kan det være frustrerende og overveldende. Men når du ser opp langs elvebredden og håndtere årsaken, løser alt seg  uanstrengt og automatisk, bokstavelig talt akkurat som å puste.

Jamie Smart laget en video om akkurat dette i forkant av workshopen hans i Oslo:

UPDATE: Jamie kommer til Norge igjen 25. juli 2015. Les mer her

De største skyskrapere har det sterkeste fundamentet…

De høyeste trærne har de lengste røttene …

Folk som lever de mest inspirerende liv har de sterkeste fundamentene, den største klarhet i deres forståelse om hvordan livet fungerer …

jamie smart

Jamie Smart

Virkelig forandringer starter på insiden, og krever et solid fundament å bygge på. Det er dette vi kommer til å gå i dybden av på Onsdag, når jeg har klart å få Jamie Smart, til å gjøre ett gratis-webinar for oss med tittelen
“How to have Massive Confidence and Create Deeper Connections With People from the INSIDE-OUT (opptak)”.

Les mer om Jamie’s Oslo-seminar her: https://mortenhake.com/jamiesmart/

De siste 10 årene har hundretudenvis av menn og kvinner rundt hele verden transformert livene deres som et resultat av produktene, bøkene og coachingen til Jamie Smart – skapt mer lidenskapelige tilknytninger til mennesker i deres liv og opplevd mer frihet med større klarhet og et avslappet sinn.

Webinaret er altså LIVE på onsdag kl 19.00 norsk tid, og du kan se det rett fra sofaen hjemme over internett. Alt du trenger å gjøre for å bli med, er å trykke på følgende link:  “How to have Massive Confidence and Create Deeper Connections With People from the INSIDE-OUT (opptak)”

Vi sees der!

Kjærleik,

Morten

Morten Hake

Mental Health Coach and Freedom Facilitator Morten Hake is for many known as the most sought after mental health coach for young people struggling with confidence, insecurity, and worry. He's passionate about motivating people to see their true potential and when he's not busy recording podcasts, making films or traveling, he's probably enjoying the stage whether it's a dancefloor or doing keynote speeches at a lifestyle creation event.

Click Here to Leave a Comment Below