Fordeler med en MasterMind-gruppe

Jeg vil dele med dere viktigheten og fordelene med å være i en mastermind-gruppe!

Først er det viktig å skille mellom teamwork og en mastermind-gruppe. I et team trenger man bare samarbeid, man trenger ikke være 100% enig i hva man skal oppnå. Alle trenger heller ikke å være like gira og entusiastisk. Men team kan alikevel fungere bra. Eksempler på dette kan være et kor, hvor alle synger bra, men ikke fordi de ikk ser noe fremtid i koret, og teamet de er i, men fordi de er selvsentrerte og ønsker å være den beste sangeren.

Mastermind-gruppe på den andre siden, er formet av individer som har samme agenda. Individer som har en dypere mening med formålet sitt. De er dedikert til å oppnå samme mål. I en mastermind-gruppe gir alle 110% av sine erfaringer og kunnskaper. Det fine med en MM-gruppe er at alle setter lista høyere fordi de utfordrer hverandre, drar hverandre opp og gir feedback. På denne måten setter man seg i en posisjon hvor du sjeldnere kan sluntre unna og alltid pusher ditt potensialet! Dere er “accountable” ovenfor hverandre.

Mastermind-konseptet ble først skrevet om i “Think and Grow Rich” av Napoleon Hill. Han skriver følgende “definisjon”.

“The coordination of knowledge and effort of two or more people, who work toward a definite purpose, in the spirit of harmony.”

Videre skriver han..

“No two minds ever come together without thereby creating a third, invisible intangible force, which may be likened to a third mind.”

Har du noen gang vært på et møte eller samling av et eller annet slag hvor alt går som smurt? Hvor nye ideer spretter opp hele tiden. Alle er like entusiastiske, og alle bruker kreativiteten sin, og ser muligheter uansett utfordringer. DET er en mastermind-gruppe!

Det som også er genialt med en MM-gruppe er at man letter kan finne den informasjonen man trenger. Man trenger ikke vite alt for å være utdannet. Hvis man vet hvor man skaffer informasjonen. Man kan skaffe all den informasjonen man trenger. Den er der ute!

Som dere sikkert har skjønt er det ekstremt effektivt å være i en MM-gruppe når en driver med game og personlig utvikling. Personlig har jeg fått utrolig mye ut av Project Oslo opplevelsen. 6 gutter går 110% inn for å bli bedre med damer, og utvikle seg selv til å bli det beste. Flytter sammen og har møter hver eneste dag hvor vi kommer med feedback, utveksler erfaringer og setter planer for videre utvikling. Det sier seg selv at utvikling vil skje fortere!

Jeg er ferdig video-intervjuet av en av mine peers her i huset. Et intervju om bl.a. MM-gruppe, som kommer ut med tiden. Følge med.

Gjennom livet prøver og feiler man. Er man lur fortsetter man med det som virker, og kaster det som ikke virker. (du-uh!) Dette blir ekstra enkelt når man er i en MM-gruppe. Man slipper å hele tiden gjøre alle de feilene som dine peers gjør, fordi dere deler hele tiden erfaringer.

 

Hvordan sette opp en MasterMind-gruppe

Du er nødt til å finne noen med samme interesse som deg. En enkel måte å gjøre det på er rett og slett Google… Eller diverse forumer på internett. Finn noen som brenner for det samme om deg, men som også vil bli bedre innen samme område. Om du finner, folk som er bedre enn deg på det området du liker. De er nødt til å brenne for det! Så handler det rett og slett om å kontakte personen, og høre om det er interesse. Det må være en eller flere personer som er ambisiøse og ønsker å nå sine mål!

“Screen” din potensielle deltaker. Spør han/henne om de har noen personlige mål. Om hvor mye tid de har til en MM-gruppe. Spør om de er dedikert. Hvorfor burde de bli valgt til å være med i denne gruppa? osv. Da er det også viktig å se etter ærlige trekk hos den potensielle deltakeren. Husk at du skal muligens omgås denne personen en hel del framover. Da vil det gi deg (og han) mest om alle er 100% ærlige.

Det er også viktig å forberede seg mentalt for å “kaste ut” folk av MM-gruppen. Det er liten hensikt å ha med folk som ikke gir 110% Gruppen vil bli påvirket av deltakere som sluntrer unna. Som Karyn Greenstreet skriver i “How to Start a For-Profit MasterMind Group”

Be prepared to ask people to leave the group who are not participating up to the group standard and do it quickly once the poor behavior becomes evident. A “slacking” member will bring down the energy and fun level for the whole group.

ANDRE FORDELER VED MM-GRUPPER

  • Du har noen å dele nedturer og gleder med
  • Større nettverk
  • Større tillit til det du driver med

Med dette vil jeg utfordre dere til å ta kontakt med fellow self developers, og opprette måntlige, ukentlig eller daglige møter hvor dere oppdatere, hjelper og pusher hverandre! Det behøver ikke være face-to-face. Det kan også være over telefon (eller Skype som er gratis), MSN eller mail. Jeg anbefaler ikke mail, i og med at kommunikasjonen ikke er like rask.

Keep me posted!

love

-ICON

Morten Hake

Mental Health Coach and Freedom Facilitator Morten Hake is for many known as the most sought after mental health coach for young people struggling with confidence, insecurity, and worry. He's passionate about motivating people to see their true potential and when he's not busy recording podcasts, making films or traveling, he's probably enjoying the stage whether it's a dancefloor or doing keynote speeches at a lifestyle creation event.

Click Here to Leave a Comment Below