Hvordan komme seg ut av vennesonen

På forrige Morten Hake Summit hadde vi som vanlig en «Spørsmål og svar»-runde på slutten av helgen som vi pleier, og denne gangen ble panelet spurt et spørsmål som er en av de vanligste spørsmålene jeg blir spurt, og det er nemlig en eller annen form for: «Hvordan kommer jeg meg ut av vennesonen?» eller «det er en spesiell jente som jeg liker veldig godt, hva skal jeg gjøre…»

Noah Hammond svarte spørsmålet på en veldig fin måte som jeg ar valgt å skrive over til norsk under videoen for å lettere forstå beskjeden med klarhet.

 

Se ‘How to Get Out of the Friend Zone’ på Youtube

Så spørsmålet som ble spurt var: “Hva om jeg blir i vennensonen for alltid?”.

Jeg tror at hele spørsmålet kommer fra en mangel på bevissthet. Hvis du er i vennen sone i første omgang, og du tenker “kommer jeg til å være i vennesonen for alltid?” Så erkjenner du i utgangspunktet at dette forholdet som du hadde – det var din eneste mulighet – og at slik som det er nå så er det kjipt, men kanskje du kan få det bra en dag… og hva med fuckbuddies?  Kunne vi ha… Er det noe mulighet for å bli fuckbuddies?

En bedre måte å leve livet på er å åpne opp for muligheten. Hva mener jeg med det? Vel, hvis du vil ha fuckbuddies, så gå for eksempel på Facebook og erklær «Jeg elsker fuckbuddies» rett ut. Om du ønsker noe i livet så må du åpne deg til det og være kongruent med det. Vær autentisk med det. Om du er det så vil du aldri havne i vennesonen. Om det er virkelig dit du vil, og du hadde kommunisert det helt ærlig til den ene ‘spesielle’ jenta, så ville du aldri ha havnet i vennensonen med den personen i første omgang.

Forskjellen er at du er seksuell med en gang. Du viser dine intensjoner og er ærlig fra starten av. Du deler hvor du er og hva du ser etter. Du vil ikke late som om du er en fyr som hele tiden tilfredstiller henne og prøver å være noe du ikke er, helt aseksuell og ikke-truende slik at senere når du har ‘tjent hennes tillit’ kan være seksuell. Det er ikke slik det fungerer… DA vil du ende opp i vennesonen!

Være en mann, være rett frem og ærlig og fortelle henne hvor vakker du syns ho er, og fortelle henne nøyaktig hva du har på hjertet. Aldri unnskyld deg for å  representere autentisitet og hvem du virkelig er.

Så jeg tror at handlingen å ta herfra vil være å først og fremst bare glemme den spesielle ene som du tenker på.  Eventuelt den eneste mulige måten du kan teste ut er det Zan nevnte i sin tale der du sier “hei, jeg har hatt et livs-skiftende opplevelse denne helgen, og jeg har ikke vært min mest dynamiske selv eller mest autentiske selv, og hva jeg ønsker å si er at Jeg har alltid funnet deg seksuelt attraktiv, og mannen som jeg var, var ikke i stand til å uttrykke det autentisk. Men mannen som jeg er nå, og mannen som jeg forplikter meg til å være i fremtiden, har absolutt ingen problemer med å si hvordan helt utrolig du er og hvor fullstendig tiltrukket jeg er av deg.

Så det er en mulig handling for å ta… men ellers tror jeg skiftet trenger å være fra et tankesett rundt mangel til en bevissthet rundt overflod. Erkjenne at så lenge du viser deg til verden slik du virkelig føler inni deg, vil alle mennesker som føler på samme måte stille seg i rekke for deg. Og det vil være enkelt, og du trenger ikke å fikse en ødelagt situasjon, du bare lever i overflod.

Ta dette til hjertet og du vil forandre hele livet ditt!

Om du fortsatt har noen spørsmål angående ‘den ene spesielle jenta’ eller om vennesonen, så ikke nøl med å skrive en kommentar, så skal jeg ikke bare se om jeg kan få svart det selv, men ettersom jeg er i California for tiden, så skal jeg ta en telefon til Noah Hammond og spørre han for deg! – så svarer jeg deg her så inngående som mulig.

<3

Morten

Morten Hake

Mental Health Coach and Freedom Facilitator Morten Hake is for many known as the most sought after mental health coach for young people struggling with confidence, insecurity, and worry. He's passionate about motivating people to see their true potential and when he's not busy recording podcasts, making films or traveling, he's probably enjoying the stage whether it's a dancefloor or doing keynote speeches at a lifestyle creation event.

Click Here to Leave a Comment Below