Hvorfor holdningen din er din beste venn og din verste fiende

Hei og hopp! Hvordan går det?

Som du vet har jeg nå vært syk i en lengre periode, og er nå endelig blitt frisk igjen. Det er utrolig deilig å våkne opp uten bakterie-smak i munnen og vondt i hele kroppen. Igjen er jeg tilbake til normalen og jeg spretter opp og gleder meg til dagens utfordringer!

“Holdningen din er VIKTIG!”

Idag her jeg tenkt til å dele noen tanker med deg angående det jeg mener er noe av det viktigste i livets skole. Både innenfor sjekking og alt annet man ønsker å forbedre seg i. Nemlig ens holdning til ting. La meg først dele en liten historie med deg som jeg først ble fortalt av min mor “back in the days”…

To skoselgere ble sendt til India for å utrede markedet der. Da de hadde reist rundt i India i noen dager rapporterte de tilbake til sjefen. Han ene ringte å sa at han hadde bestilt flyturen hjem fordi ingen brukte sko i India. Han kunne jo ikke selge sko til noen som ikke bruker sko… Den andre skoselgeren derimot, ringte til sjefen sin i ekstase å ba han sende ned flere containere med sko. Han hadde funnet en gullgruve. I India var det ingen som gikk med sko! Markedet er enormt!

Hva er forskjellen på de to skoselgerene? -Attitude. Altså holdning!

 

Holdning skinner igjennom enten du vil det eller ikke, fordi folk snakker uten ord. Som de fleste vet vil kroppsspråk fortelle oss mer enn ord i det vanlige. Man trenger ikke kunne språket til hverandre for å skjønne “jeg er glad i deg”, “Jeg kjeder meg” eller “jeg syns du er viktig” osv. Vår holdning skinner igjennom.

Virkelige gode skuespillere er på en måte ikke skuespillere i det hele tatt. Istede for å spille en rolle, så fjerner de sin egen identitet, og faktisk tenker og føler som karakteren de spiller. Deres tanker og følelser vil da skinne igjennom, og det blir genuint på skjermen.

Noe vi ofte undervurderer er vår egen evne til å lese tanker. Iløpet av 10 sekunder kan du lese tankene til resepsjonisten hos Vegvesenet eller NAV i forhold til hvordan hun eller han ønsker deg velkommen. Liker hun/han jobben sin, og ønsker å yte god service, eller gir hun/han faen, og venter på å komme seg hjem?

Holdningen lyser virkelig gjennom til andre. For å aktivere andre må du selv aktiveres først. Om du er entusiastisk og har en god holdning til ting, vil du også aktivere andre og få mye mere igjen for det! Hva slags holdning har du til livet? Folk rundt deg kan føle det, og vil behandle deg derreter. Ikke bare det, men når vår holdning er riktig, vil vår evne til å nå potensialet, være effektive og skape resultater booste noe helt villt. Holdning HAR utrolig mye å si. Tenk over det. En student med en god holdning til læreren, skolesystemet, pensum osv vil få bedre karakterer enn en som klager over alt og alle. Det sier seg selv. Det samme prisippet går igjen i forhold, sjekking, sport og suksess generelt.

“Ok, så hva er riktig holdning, og hvordan oppnår jeg riktig holdning?”

En god holdning er en riktig holdning. Om du buster deg selv i å tenke negativt om noe, så har du nok feil holdning. Misforstå meg riktig, det er sunt å være kritisk, men det er ikke det samme som negativ.

Gro en “jeg er aktiv og entusiastisk” -holdning!

Resultater kommer i linje med hvor entusiastisk du er til ting. Hvor aktiv du er innenfor feltet. Det er 3 ting du kan gjøre for å skape denne holdningen:

1. Grav dypere – Om det er noe du finner uinteressant, som du alikevel vil gjøre, eller er pålagt å gjøre. Grav dypere. Når du lærer mere om en ting vil det bli mere interessant, og du vil bli mer entusiastisk om det! F.eks… ehm.. BIER! Tilsynelatende ganske uinteressante skapninger. Men nå man lærer mer om dem, så finner man ut masse interessant, som f.eks at forskere bruker en type bier til å oppdage sprengstoff i biler eller båter. Er ikke det utrolig så vet ikke jeg! Plutselig er bier interessant, og jeg forteller om det med entusiasme! Så før du bestemmer deg for at noe “suger” og er kjedelig, så “dig deeper”.

2. Vis dine gode følelser! Vær LEVENDE – Igjen, entusiasme, eller mangel på entusiasme lyser igjennom. Så for å bli mere aktiv og entusiastik, så vær levende. Vis det. Gi en levende hilsen, når du hilser. Gi levende smil. Snakk levende. Gå levende. Praktiser å VIRKELIG takke for ting. Praktiser å VIRKELIG smile. Smil med tenner! Om du har stygge tenner – even better! De viser at du er ekstra komfortabel med deg selv. Folk ser ikke tenner når andre smiler, de ser et varmt fjes med entusiasme. Noen de liker. Vis med hele kroppen hvor glad du er i å leve. Gi dine følelser LIV! Prat med passion, dybde, inspirasjon, glede og/eller alle andre følelser du har. Vær ekte. Husk at hvordan vi føler ofte kommer av hvordan vi tenker at vi føler! (Les den setningen igjen, og tenk over det)

“People go along wih the fellow who believes what he says”

3. Spre gode nyheter – “No one ever accomplished anything positive telling bad news” Vær den som forteller personen det gode du hørte om han/henne. Vær den som alltid kommer med noe godt å fortelle om.

Gro en “du er viktig” holdning!

Alle verdens folk. Uten unntak, ønsker å føle seg viktig. Bare ved å kunne dette har du forsprang i å få folk til å like deg. Folk vil også gjøre mer for deg om du får dem til å føle seg viktig. Men ikke bare gjør det for å få noe tilbake. Praktiser å gjøre folk i livet ditt til viktige personer. Se, og bring fram det beste i dem, så de virkelig gjør ting som igjen gjør deg avhengige av dem. Dermed BLIR de viktige! Og la dem vite det. Veldig ofte vil du se at potensialet hos andre SPRENGER når du viser dem hvor viktige de er. Tenk stort om folk, og visualiser potensialet deres. Du hjelper dem i å føle seg viktig.

“When you help other people feel important, you help yourself feel important too”

Praktiser å vise takknemlighet for folk. Aldri, aldri la noen føle seg tatt for gitt. Å behandle noen dårlig vil aldri gi deg noe bra! Sånn er det bare. Jeg skriver det igjen.. “Treating someone second-class will never give you first-class results”

Praktiser å adresserer folk ved navn. Her har jeg selv et stort forbedringspotensialet. Navnet ditt er noe av det helligste du har. Du vet kanskje også at i sjekking er det gull å bruke navnet hennes mye. Det samme gjelder generelt. Folk liker å bli kalt etter navnet sitt. Og pass på at du uttaler det riktig 🙂 De vil føle seg viktig.

Invester glory. Vær ydmyk. Om du får creds for noe, så del credsen med de som hjalp deg. Få dem til å føle seg viktig på den måten. Det er alltid noen som har hjulpet deg på veien!

Gro “Service først”-holdning

Om man alltid gir mer enn man forventer, så vil man alltid ha i overflod. Fokuser på å gi mer enn du tar. Spør degselv daglig. Hvordan kan jeg idag gjøre mer enn hva som er forventet av meg.

I jobbsammenheng så får du ikke en forfremmelse ved å gjøre akkurat det sjefen din forteller deg. Den eneste måten å klatre i en karriere sånn sett er å vise bedre prestasjon enn det som er forventet av deg.

Konklusjon

Altså, om du alltid har riktig holdning til ting vil du ALLTID gaine av det. Det er lett å se. Framover vil jeg at du skal ha et åpent sinn til ting, og se det beste i allt. Du trenger heller ikke være noe trollmann for å skjønne hva som er riktig holdning. I de fleste situasjoner vil du vite det automatisk. Om du buster degselv i å ha feil holdning, så SVITSJ den AV! Gjør det fordi jeg skrev det her, og du gadd å lese hele denne posten, så det er hvertfall verdt et forsøk 😉 Din nye holdning er nå; ja, dette er spennende, jeg er entusiastisk til dette, og aktiv, dette blir gøy, osv osv.

BOOOOM! Shake-shake-shake the ROOOM!!

Love!

Morten

Morten Hake

Mental Health Coach and Freedom Facilitator Morten Hake is for many known as the most sought after mental health coach for young people struggling with confidence, insecurity, and worry. He's passionate about motivating people to see their true potential and when he's not busy recording podcasts, making films or traveling, he's probably enjoying the stage whether it's a dancefloor or doing keynote speeches at a lifestyle creation event.

Click Here to Leave a Comment Below