Hvorfor jeg ønsker å bli en “dating-coach”

Velkommen til min blogg! Bli med på mitt eventyr!

Dette er en post til alle venner, familie, fremmede, haters og skeptikere. Rett og slett alle som lurer på hvorfor jeg driver med det jeg driver med.

Bakgrunn

Helt siden jeg var en liten gutt har jeg hatt gleden av å møte nye mennesker. Etter mine lange reiser gjennom Europa og Afrika har jeg lært at norske normer trenger ikke nødvendigvis å styre meg. Jeg har lenge følt at nordmenn generelt er litt for innesluttet, innadvendt og ofte fanget i sin egen frykt. Etter jeg opplevde min egen mors store forandring i sitt liv (LINK)fikk jeg subtilt pløyet inn at man faktisk kan bestemme sin egen skjebne og stort sett oppnå hva enn man vil, så lenge man setter sitt fokus på det.

Min familie har vært gjennom mye kjærlighet og mye hat (som fleste andre familier). Uten å gå i mer detalj er jeg glad for ALT jeg har opplevd. Hadde det ikke vært for hva jeg har opplevd, hadde jeg ikke væt den jeg er i dag! – Jeg er ufattelig glad for at jeg f.eks. ikke sitter på skolebenken å studerer noe jeg ikke liker, kun fordi jeg tror yrket vil gi meg mye penger. Penger er oppskrytt. Ja, det mener jeg virkelig! Jeg er blakk som en amøbe, og aldri vært lykkeligere! 😀

Jeg vil takke min familie for å bidra til å forme meg til den personen jeg er idag. Min mors sterke egenskaper er bl.a. eventyrlysten og spontan, mens min fars sterke egenskaper er bl.a. ansvarsfull og omtenksom. Jeg liker å tro at jeg har arvet gode egenskaper av dem begge. Mine 3 søstre har gitt meg mye støtte og kjærlighet hele livet gjennom, for ikke snakk om lærdom på jente-fronten!

Etter videregående skolen var jeg i mitt andre lange forhold med en fantastisk jente som jeg fortsatt er veldig glad i. Problemet var at jeg bandt meg veldig sterkt, veldig fort. Jeg levde i en klar løpe-vekk-fra tilstand i stede for jage-mot-det-jeg-vil-ha-tilstand. Jeg flyttet inn med henne i en fin leilighet, og jobbet synkront i barnehage og på Rema 1000.

På Rema 1000 møtte jeg en kul fyr som hadde tatt et kurs i England i hypnose, og jeg ble fort interessert. Han fortalte meg hvordan han kunne forandre vaner osv. Hjelpe folk til å slutte å røyke, tenke mer positivt osv. Han skulle snart slutte på Rema for å starte et eget firma. Jeg fikk enda et eksempel på en rundt meg gikk for det han ville ha. (Han er forøvrig ekstremt suksessful, etter kun 3 år. Her er hans hjemmeside.)

Jeg husker en periode hvor jeg gikk mye rundt inni mitt eget hode, og lurte på hva jeg skulle gjøre med livet mitt. På den ene siden ville jeg bli sittende i ”komfort-sonen” min og leve med kjæresten min resten av livet, uten å utfordre meg selv på noen måte. På den andre siden ville jeg komme meg ut i verden og oppleve ting. Finne ut hva som finns utenfor A4 livet i Sandefjord. Jeg valgte heldigvis siste alternativ, og gikk til NAV rådgiving for å finne ut av hva jeg burde jobbe med for å få reist mye og jobbe med mennesker (2 ting jeg liker VELDIG godt). Vi fant ut at film-fotograf var passende. Jeg liker film og foto. Pluss at yrket etterhvert gir mulighet for å reise masse og møte nye mennesker. Jeg tar et år i Lillehammer for å teste det ut, men klarer ikke gi slipp på kjæresten min helt enda. Det varte noen måneder med avstands-forhold før jeg mannet meg opp til å gjøre det slutt. Det var forferdelig vanskelig, men det virker nå som hun også har vokst fantastisk mye av det.

Revolusjonsåret i Lillehammer

Jeg begynner på film-linja i Lillehammer og finner ut at jeg syns det er veldig interessant å studere. I tillegg får jeg stått på snowboard nesten hver dag på vinteren! En helg blir jeg bedt til Trondheim for å ta en weekend hos venner. Det skulle vise seg å bli en ganske spesiell tur. Etter en tur på byen viser min venn meg noen klipp av en dude som kaller seg for”Juggler”, som begynner å legge ut om hvordan sjekke opp damer. Jeg blir interessert, og ser mye materialet resten av weekenden. Jeg finner raskt ut at det finnes et ”pickup-community” som strekker seg over hele verden.

Tilbake til Lillehammer og jeg kan ikke vente til å fortelle det til mine venner. De blir raskt vel så interessert og vi blir faste ”wings”. Før jeg vet ordet av det bruker jeg mer tid på selvutvikling og sjekking av damer enn noe annet. Det hjelper meg også på skolearbeidet, og jeg lærte å glede meg over utfordringer istede for å flykte fra dem og se på det som problemer. For å gjøre et langt år til en kort historie hopper jeg til slutten av året. En av de virkelige store innenfor communityet ved navn Neil Natura (min nåværende coach) har et gratis-seminar i Oslo. Vi hopper på! Meg, ROCKSTAR og CaptainRandom (ev. 2 venner). Neil prater om at han skal starte noe helt nytt. Et instruktørprogram! Han skal plukke ut 12 stykker fra hele skandinavia som skal få lov til å være hans elever i 6 mnd, for å bli såkalt ”dating-coacher”! Jeg blir så inspirert og pumpet som jeg aldri har blitt før. Jeg kjenner at pulsen øker, og er redd samtidig som jeg er spent. Plutselig sier det klikk inni meg, og jeg BESTEMMER meg for å bli med på programmet. Jeg vil hjelpe andre i å bli bedre med kvinner. Jeg kjenner altfor mange som ikke klarer å være seg selv foran damer. Selv om det var sikkert 30 andre den dagen som skulle intervjues fordi de hadde samme ønske som meg, hadde jeg bestemt meg for at JEG SKULLE INN på en av de kun 3 plassene han rekrutterte, i oslo!! Etter intervjuet hadde jeg en god følelse, og følte jeg ville få en av plassene. Han skulle ringe meg dagen etter. Én dag gikk. TO dager gikk. Da dag tre kom hadde jeg sittet på pinebenken lenge nok, så jeg sendte han en mail. Dette er den faktiske mailen:

” Hey man!
I just wanted you to know again how EXTREMELY much I want this! I AM GOING TO BE WORKING FOR YOU!
Also after the seminar in Oslo I have done my huge goal for REAL!: “I am going to help and teach other men _professionally_ with pickup by May 2010!!!!!!!!” Watch me!!
To reach this YOU HAVE TO give me this perfect oppertunity!!!

I know you went to LA yesterday, and probably have alot to do, but I cant take this waiting. It is litterary making me sick (even though I have been sick for a week now…)
I am like a girl you have picked up who you havent called yet! haha, but is waiting VERY MUCH! This is ALL I think about all day! I have even told my friends to stop calling cuz I get heartattack everytime the phone rings! CALL ME MAN! 😀

And I  REALLY REALLY will do ANYTHING(!!) to get in your program! REALLY! I will be the BEST student you have ever had! I AM READY!
I KNOW that I will be perfect for this job. I can feel it DEEP in myself! This IS ME!!

Call me!

take care

-ICON

PS: TLF XX XX XX XX(oh, and… CALL ME 😉

På community-sjargong kalles dette NEEDY! hihi!

Dagen etter sitter jeg med to gode kamerater å ser på film. Begge to vet veldig godt (etter alt maset mitt) om telefonen jeg håper på å få…

*RIIIIIIIIIIING*…….. hjertet banker da jeg ser at det er privat nr.

-Hallo, det er Morten
-Hey man, What’s up! It’s Neil!
-Heeey! (prøver å beholde roen, men blodet bruser!!)
-Guess what? …………..Your IN!!!
-WWWWWWWWWWWÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Deretter skjer ALT på en gang. Jeg klarer ikke tenke riktig, og jeg bare spretter rundt på mitt 10kvm rom i Lillehammer sammen med mine venner! Han ene tar opp telefonen min å begynner å filme meg! Haha! Her får dere se meg 5-10 min etter jeg fikk ”ja” på tlf.

Noe som er litt vanskelig å se i denne filmen, er at jeg er faktisk like redd som spent.Dere skjønner,jeg var nødt til å skaffe MYE penger på en veldig kort periode. I tillegg vil jeg mest sannsynlig møte på masse utfordringer, fordommer og valg (ikke minst). Jeg valgte å ikke gå videre på filmvitenskap, men heller skape en karriere av å lære menn å bli mer selvsikre og flinkere med det motsatte kjønn… Hallo!! Har jeg gått klin kokos?

…YES, BABY!! 😀

Tanker

Noe jeg har lært senere er at det er viktig å vite at; skal man komme seg dit man vil, er man nødt til å pløye gjennom frykten. Frykten kommer alltid til å være der. Man er bare nødt til å venne seg til den, og ”bli venner” med den. Man kan lære å gjøre frykt om til excitement. Mange tror at en dag, da vil alt være ordnet, og man vil ha penger nok, alt vil være ryddig, alle regninger er betalt, man har ingen store oppgaver eller byrder hengende over seg, man lever trygd osv. Selv tror jeg den dagen aldri kommer. Derfor er man nødt til å nyte prosessen. Nyte veien. Livet er, som så mange har sagt før meg, en reise. Man kommer ikke til EN destinasjon hvor man er tilfredsstilt på alle områder av livet. Det er ikke der man finner lykken, tror jeg.

Jeg vil heller ha prøvd ALT for å få til noe her i livet jeg har lyst til, og heller drite meg lodrett ut, enn det stikk motsatte, som er å sitte hjemme, og ikke ”faile” i noe, fordi man heller aldri prøvde.”There is no failure, only learning”

Som mange sikkert har hørt før, er det BEVIST  at over 90% av de bekymringene man har, IKKE virkeliggjøres! Er ikke det DEILIG å tenke på? Finn en bekymring du har nå. All sansynlighet peker på at det ikke kommer til å skje J

Som en god venn pleier å si: Vi lever i et sosialt fengsel! Det er synd at i 2008 skal man kvie seg for å gjøre ting man har lyst til, fordi man tenker på hva alle andre syns om deg. Hvor mange ganger har du fått øye på en person du har lyst til å møte, men ikke gjør det? Hvor mange ganger har du latt være å gjøre noe har hatt lyst til fordi du tenker; da ville alle sett teit på meg eller da ville alle tenkt dumt om meg. Hvorfor skal man ikke gjøre det man har lyst til? Sånn som man gjorde da man var en liten gutt eller jente! Når man er liten har man all selvtilliten og lysten i behold. Man går rett bort til fremmede, rett bort til nye venner, rett bort til det man har lyst på rett og slett. Ulempen er da at man går også rett bort til pappas nye skarpe lommekniv eller slikker på den fryste lyktestolpen fordi det ser så gøy ut! …Poenget er at i løpet av oppveksten har det sosiale ”gått på en smell”. Det er liksom unormalt å kommunisere med fremmede. Fordi man er redde for at NOE skal skje, så beskytter man seg selv og folk rundt seg og sitter hjemme hele dagen i sine trygge, kjedelige omgivelser. Går til sin trygge kjedelig jobb, som man har skaffet på en trygg, kjedelig skole -i stede for å prøve nye ting, møte nye mennesker. Utvikle seg! …Ok, noe KAN skje. Det er jeg klar over. Men ikke noe værre enn at man kan takle det!

Her er et søtt, morsomt eksempel på hvordan jeg IKKE har tenkt til å leve. ”Code Monkey keeps on working”

Jeg jobber for å en dag kunne hjelpe mennesker å bryte ut av “det sosiale fengselet”!!

Jeg vil jobbe med å lære menn å bli bedre med kvinner fordi jeg ser hele tiden så mange gutter som har så mye potensialet ved seg selv, men ikke får det fram, fordi de er usikre eller sjenerte. Hvordan man føler seg på innsiden vil alltid skinne igjennom. Derfor vil jeg hjelpe menn å bygge en solid grunnmur med selvtillit, så de tør å prate med damer, eller gjøre andre ting i livet sitt de har lyst til.

Det høres kanskje klisje ut, men jeg vil forandre verden til noe bedre. En verden hvor mennesker ikke er redd hverandre, og fordommer er borte.Man trenger ikke dømme andre, for å føle seg bra selv. Gled deg over andres suksess, ikke dra de ned på ditt eget nivå.

” Believe it or not, you are MORE than capable of “acting in the moment” without having to judge and label everything that you see.” –Tyler Durden

Jeg starter med “the man in the mirror”! Bli med på mitt eventyr! Time to LOVE!! 😀

-ICON

PS: Skriv gjerne kommentarer!

PPS: Ønsker du å skaffe deg dame, lære mer om sjekking eller bestille en coach, sjekk ut www.datingsider.no

Morten Hake

Mental Health Coach and Freedom Facilitator Morten Hake is for many known as the most sought after mental health coach for young people struggling with confidence, insecurity, and worry. He's passionate about motivating people to see their true potential and when he's not busy recording podcasts, making films or traveling, he's probably enjoying the stage whether it's a dancefloor or doing keynote speeches at a lifestyle creation event.

Click Here to Leave a Comment Below