Mangler du motivasjon?

Motivasjon er den drivende kraften bak forandring som gir et bedre liv. Det kommer fra å vite nøyaktig hva du ønsker å oppnå, og ha en ustoppelig, brennende ønske om å gjøre det som trengs for å få det til. Det holder drømmen på plass, for det er motivasjon som gir deg energi til å fortsette selv når ting er tøft.

Det man først og fremst er nødt til å vite om motivasjon er at alle motiveres forskjellig. Enhver person er unik, og enhver person har sine unike triggere som tenner deres motivasjon. Det som gjør deg motivert kan faktisk demotivere meg. I denne artikkelen skal jeg redegjøre for en haug av tankesett, metoder og teknikker for å få deg motivert. Jeg vil at du skal prøve ut allle sammen, så kan du velge ut de som fungerer for deg. Men først må vi sørge for at du har et godt fundament å bygge motivasjon på…

Det er i hovedsak tre ting som enerådig dreper motivasjonen din:

 

1. Mangel på selvtillit

Om du ikke tror du kan lykkes, hva er vel vitsen med å engang prøve? Så hva skal til for å bedre selvtilliten din? Vel, det definitivt aller viktigste er å rett og slett møte frykten sin. Ikke bare møte den, men løpe mot frykten din! Jeg vil at du skal oppsøke frykten så ofte som mulig. For hver gang du tar handling på det du i utgangspunktet fryktet så vil du innse at det var ikke så farlig som du trodde, og du bygger selvtillit!

Les mer om hvordan du kan bygge selvtillit (åpnes i nytt vindu)

2. Mangel på fokus (visjon)

Ditt “livsmål”. Hvem vil du være?  Om du ikke vet det, så er det ikke verre enn å bestemme seg for en som du kanskje tror det kan være. Jeg garanterer deg at visjonen kommer ikke til deg, det er du som må lage den. Her er nøkkelen å virkelig lytte til sitt eget hjerte, og ikke godta noen kompromisser. Om det er popstjerne du egentlig ønsker å være, så kommer du aldri til å ha en brennende motivasjon om du fortsetter å studere noe urelatert, jobbe på kontor eller godta et kompromiss om at “du aldri vil bli popstjerne”. Om det er popstjerne du egentlig ønsker å være, så er det popstjerne du MÅ følge. Hva enn drømmen din er, så skylder du deg selv å følge den med hele ditt hjerte. Å følge drømmen sin er det som vil gi deg mest motivasjon av alt. Det kan virke skummelt og utenfor komfort-sonen din, men om du tar et lite steg av gangen, så vil store ting skje!

 

3. Mangel på retning fra dag til dag

Mangel på retning dreier seg om hva du gjør fra dag til dag. Har du faste suksessfulle ritualer i livet ditt, eller faller du gjennom livet uten noe mål og mening? Din visjon og dine mål må brytes ned i håndfaste mekanismer. Faste rutiner og ritualer. Som Anthony Robbins sier: “Jeg ser på suksessfulle mennesker, og modellerer hva de gjør fra dag til dag”. Det er alle de små stegene som betyr så mye!

Relaterer en eller flere av de manglene over til deg, så er du nødt til å ta tak i det. Ingen motivasjonsteknikker vil hjelpe deg i det lange løp om du ikke sørger for at du har selvtillit, fokus og retning i livet.

Sånn! Da har vi fått grunnmuren på plass. Da er det på tide med krydderet!

5 tips til en motiverende hverdag.

 

1. Lag en kollasj fylt med bilder av dine drømmer og mål.

Bilen du vil ha, huset du vil bo i, området du vil bo i, type mennesker du ønsker å omringe deg med, forbilder, klær du vil kjøpe, motiverende manifester, sitater, bilder av de du elsker osv osv. Ja, alt som får pulsen din til å stige er verdifullt for din  motivasjon og til syvende og sist¨din suksess.

2. Bli SINNA.

Om du ønsker å gjøre livet ditt radikalt bedre, så bli sinna for hvor du er nå. Å ha en likegyldig holdning om hvor du er nå kommer ikke til å hjelpe deg å forandre seg. Det er fristende å late som om man har det bra, når man egentlig ikke har det. Det er lett å duke under frykten i redsel for å bli sett ned på, eller ikke godkjent. Men sannheten er at ekte forandring krever innflytelse fra sterke følelser. Derfor spør deg selv: “Hvorfor vil jeg ha en forandring?” Er det fordi du er trøtt og lei av gjeld? Gjør jobben deg GAL? Er livet ditt KJEDELIG OG FORUTSIGBART? Er du drit lei av å gjøre det samme hver eneste uke? Kan du ikke tro hvor mye du kjeder deg over de kjedelige, uinspirerte, deppa menneskene du omringer deg med? SÅ BLI SINNA FOR DET! Da mener jeg VIRKLIG SINNA. Skriv ned alt sammen, all frustrasjonen, ulønnsomheten, og elendigheten som gjør dagene dine til et helvetes slit. ER DET DET DU VIL HA?

3. Snakk om dine siste dager. Begynn å sett pris på tiden.

Tid er en av de mest dyrebare resursene du har og det er også en ikke-fornybar resurs. Du kan enten dra full nytte av den, eller du kan sløse den. Om du ønsker å skape forandring, er du nødt til å investere mye tid for å få det til. Forandring tar tid! I motsetning til hva du har blitt lovet i hundrevis av medieoppslag og markedsføringskanaler så tar det utrolig mye tid å forandre seg selv. Det er ikke  gjort over natten. Med andreord, du har ikke all verdens tid. Begynn å redusere tiden du bruker på irrelevante ting: TV, tabloidaviser, forsoving osv. Disse vil ikke hjelpe deg å oppnå det du vil, men de vil derimot rane deg for den tiden du kunne brukt til å jobbe mot målene dine og investere i DEGSELV. Husk dette: Du har begrenset med tid her på jorden. Du vet ikke hvor mye – ingen vet det. Men det er hvordan du bruker tiden din som teller. Du har fått ET liv i gave, så sørg for at tiden din teller – fra og meg NÅ!

4. Vær Kongruent med deg selv.

Er du en hjernedød liten sau som er altfor engstelig til å følge sn egen vei? Følger du etter hvor enn alle andre går, gjør nøyaktig som alle andre og derfor også får samme grad av lykke som alle de andre sauene? Sånn helt seriøst.. Beskriver det deg? Tenk på det. Er du redd for å være skille deg ut og være annerledes enn alle andre fordi de kanskje ikke liker det? Kanskje de ikke godtar at du går din egen vei? – så du pliktoppfyllende tripper etter alle de andre sauene fordi hvis de gjør det, så må det vel være riktig, må det ikke? Men hvis du gjør det alle andre gjør, så vil du få det alle andre får. Ønsker du å være en  tankeløs, redd liten sau som blindt følger alle andre, eller vil du være en leder, en kriger som innehaver den styrken, og ikke minst det MOTET til å være unik. Til å være kongruent med sine lyster og drømmer. Gjøre som DU vil, og oppnå DINE mål. Det er kongruens. Da er du nødt til å komme deg ut av saueflokken, og skape din egen vei. Mer som en tiger enn som en sau. Har vi ikke nok sauer fra før av?

5. Frykt for frykt.

Frykten er en kraft som er fastsatt på å stoppe deg i dine spor, og rane deg for dine drømmer. MEN frykten kan kun gjøre dette, om du LAR den gjøre det. Har du tenkt til å la denne grusomme, ødeleggende tyven tråkke på drømmene dine, stjele din lykke og knuse din motivasjon? Se for deg denne tanken hjemsøke deg i dine siste dager: “Jeg gjorde ikke de tingene jeg ville fordi jeg var for redd til å virkelig leve”. Og når det tid er kommet så er det for sent å snu. Nekt å la frykt ødelegge livet ditt, og start med å ta massiv handling – NÅ!

Verden venter på din unike gave. Hvordan kan du sette igang nå? Skriv kommentar i feltet under.

<3

Morten

 

Morten Hake

Mental Health Coach and Freedom Facilitator Morten Hake is for many known as the most sought after mental health coach for young people struggling with confidence, insecurity, and worry. He's passionate about motivating people to see their true potential and when he's not busy recording podcasts, making films or traveling, he's probably enjoying the stage whether it's a dancefloor or doing keynote speeches at a lifestyle creation event.

Click Here to Leave a Comment Below