Motion creates emotion!

I dag var jeg ute å daygamet som vanlig sammen med en venn og Karisma! Vi lekte en genial lek jeg vil dele med deg. Dere velger et ord til hverandre, også må den andre bruke det i sett. Dette fungerer veldig bra fordi du må bruke improvisasjonsmuskelen veldig mye. Jeg fikk ordet “papegøye”, og åpnet med -“hei, du hvis en papegøye hadde fire ben, tror du den hadde prata mer?”. Haha! Det var sinnsykt gøy! Og state-boost deluxe! Det fungerte kjempebra og alle closa! Prøv det! 🙂

Jeg lovet å skrive om joggeturen min som jeg har hver morgen.
Det handler om prinsippet at

Motion creates emotion!

De fleste går gjennom dagen å sitter mer eller mindre helt stille. De våkner opp, setter seg i bilen, setter seg på jobb, og setter seg tilbake i bilen. Når de kommer hjem setter de seg foran tven, og blir sittende. Ok, dette var kanskje et litt ekstremt eksempel, men poenget er at veldg mange er for lite fysiske. Bruker man kroppen vil man føle seg bedre. Enkelt å greit. I og med at:

The quality of your life equals the quality of the emotions you live in on a consistent basis. WHAT YOU FEEL, IS YOUR LIFE!

-så er det viktig å føle seg bra til en hver tid. Du ønsker selvfølgelig å være lykkelig…right? Det er det du føler til en hver tid, som setter kvaliteten på livet ditt. Javel, tenker du. Men jeg kan jo ikke kontrollere hva jeg føler. -JO! Det kan du, faktisk! Det er helt fantastisk. Prøv nå. Bare en liten test. Hvis du VIRKELIG fokuserer på en gang du oppnådde noe du selv syns var stort, og du er stolt av. FOKUSER på det du følte! Sett deg inn i situasjoenen. Tenk samtidig på alle som er glad i deg, og hvem du selv er glad i. Føler du deg ikke allerede litt bedre? 🙂 Problemet, eller utfordringen her ligger i at de fleste av oss har vendt seg til å fokusere på det negative. Vi fokuserer på hvorfor vi er opprørte eller hvorfor vi feilet en gang i fortiden etc. Altså, fokuserer du på at du er en failure, så kommer du til å venne deg til å være en failure, og du vil aldri gjøre noe for å oppnå suksess.

Nøkkelen til å forandre seg er fokus og holdning

Hvis du fokuserer på løsningen på problemet, og spør deg selv de riktige spørsmålene, så vil du komme deg ut av de selv-destruktive tankene. I stede for å spørre degselv: Hvorfor klarer jeg aldri å slanke meg? Så har du allerede satt en frame hvor du ikke klarer å slanke deg. I tillegg er spørsmålet veldig negativt ladet. Hjernen din vil nok svare “fordi eg er tjukk…” Spør heller deg selv: Hvorfor klarer jeg å slanke meg? Hvorfor er jeg suksessful? Hvordan nådde jeg slankemålet mitt? (Det siste spørsmålet krever at du later som om du har nådd målet ditt, og “ser tilbake” på hvordan du klarte det.) Ordene og frasene du sier inni deg har også en ekstrem effekt på deg.

Hvis du forandrer dine daglige mønstre. Hva du sier til deg selv og hvordan du beveger deg, vil du også forandre hvordan du føler. Så du kan faktisk velge om du skal gå gjennom livet å føle sinne, frustrasjon, usikkerhet, redsel, skyld, urolighet, bekymring. ELLER du kan gå gjennom livet å føle glede, takknemlighet, tilknytning, kjærlighet, underlighet, spenning, adrenalin, makt, ro og alle de tusenvis av andre posetive følelsene!

Har du noen ganger hatt den dagen der ingenting kan røkke deg. Du er bare kjempeglad for ingen grunn?! Vel, sånn kan du føle deg hele tiden!

Du kan føle deg fantastisk hver dag! Her kommer “The Hour Of Power”

Tren kroppen og sinnet ditt til å HOPPE ut av senga hver morgen, med EN gang du våkner. Ha skoa dine ved siden av senga, og gå RETT ut av døre med en gang! (Om du tenker a du ikke har tid, så tar du feil. Stå heller opp 15 -60 min tidligere. Du vil ikke angre på det!)

Mens du går eller jogger – fokuser på alt du er glad for, og alt du setter pris på. Din  familie, venner, nære arbeidskollegaer etc. Fokuser på episoder du virkelig setter pris på. Se for deg episoder sammen med venner og/eller familiemedlemmer hvor dere har latterkrampe sammen. Føl på hvor mye du liker de du har rundt deg. Alt du er stolt av. Deretter fokuser på alt du ser fram til! Alle dine mål du gleder deg til vil skje osv. Se for deg dem som om at de ALLEREDE er skjedd! Underbevisstheten din vil plukke det opp som om det var virkelig. Derfor vil den også jobbe som en champ mot nøyaktig det du ønsker deg.

Hør gjerne på musikk mens du løper/går og visualiser dine mål. Jeg bruker også å affirmere mens jeg jogger.

Prøv dette i minst en uke, og jeg lover at du vil forandre livet ditt! Du vil bli et mye mer positivt menneske, og se muligheter der andre ikke ser dem. Skriv gjerne til meg hvordan dine erfaringer er med “Hour of Power”!

until next time!

-ICON

Morten Hake

Mental Health Coach and Freedom Facilitator Morten Hake is for many known as the most sought after mental health coach for young people struggling with confidence, insecurity, and worry. He's passionate about motivating people to see their true potential and when he's not busy recording podcasts, making films or traveling, he's probably enjoying the stage whether it's a dancefloor or doing keynote speeches at a lifestyle creation event.

Click Here to Leave a Comment Below