Nøkkelen Til Livet

Et viktig begrep når det gjelder alle egenskaper, karaktertrekk og foretak er balanse.

Balanse ser jeg på som et ord som beskriver noe som har funnet den gyldne middelvei, den ideelle måten å være eller gjøre ting på som skaper de beste og mest effektive resultatene i livet vårt.

Alle søker balanse, men vi rådes ofte til å se etter det ved «liste-seg-frem-til-kanten»-metoden.

Hvis vi tenker oss at vi har en måte vi alltid har gjort noe på, så kan vi se for oss en klippekant som vi ikke ønsker å overtråkke. Dersom vi tråkker over den detter vi ned i avgrunnen og mange forferdelige ting skjer.

Det er der vi ser for oss at vi blir douchebags, uansvarlige, faresøkende. Alt ond ligger på feil side av skalaen. Vi prøver dermed å treffe det perfekte punktet der vi er i balanse og har fullstendig oversikt over fordeler og ulemper.

Men hvordan skal vi forvente å vite hva balanse er dersom vi ikke har opplevd begge ytterpunktene til det fulle?

Balanse er vanskelig å finne når vi bare trekker oss sakte i en retning. Balanse er et resultat av å vite hvor begge ytterpunktene ligger og dermed forstå hvor mellomgrunnen befinner seg.

Komfortsonen vår vil at vi skal gjøre det vi alltid har gjort, og alt som ligger utenfor den sonen blir bedømt som farlig og usikkert. Allikevel er det akkurat det vi bør omfavne dersom vi vil vokse.

All utvikling søker til slutt å finne balanse, dvs ideelle, og på veien dit må det gjøres «feil», i dette tilfellet i form av å gå «ta det for langt» og «gå over streken.

Du må rett og slett slippe hemningene og gjøre akkurat de tingene som ikke føles naturlig (forutsatt at det er ting du VIL at skal føles naturlig for deg.

For eksempel, la oss si at du vil utvikle deg sosialt og bli bedre til å stå for dine egne meninger og gå dine egne veier uten å alltid trenge andres godkjennelse. For å bli komfortabel med det må du bli langt mer komfortabel med å risikere å gjøre folk pissed. Det er sånn verden er.

Det er mange som ikke vil være enig med deg, det er også noen som vil prøve å kalle deg asshole og holde tilbake godkjennelse for å få det som de vil.

Om du skal lære det må du nok gå “over streke flere ganger, og kanskje du ender opp med å ha en «douchebagperiode», og det er greit, så lenge du vet hva målet er.

Ingen ønsker å være kranglevoren og vanskelig, men dersom det hjelper deg å bli komfortabel med å stå på ditt, kan det være et offer som er verdt det for en liten periode, fordi det lærer deg hvor det andre ytterpunktet er (i motsetning til å være for snill), og da kan du søke tilbake på skalen til du finner middelveien.

Du vet ikke hva som er for lite eller før du har kjent hva for lite er, og ikke hva som er nok før du har kjent hva det er. Først da vet du hva som er passe, dvs balanse.

Så ikke vær redd for å gå for langt i en retning. Det betyr at du utvikler deg i riktig retning. Så lenge du er målet ditt bevisst, så er det nødvendig for å finne ut hvor grensa ligger.

 

Nå er forresten billettsalget til Morten Hake Summit 3 åpent! Klikk deg inn på www.mortenhakesummit.com og skaff deg din billett nå!
Morten Hake

Mental Health Coach and Freedom Facilitator Morten Hake is for many known as the most sought after mental health coach for young people struggling with confidence, insecurity, and worry. He's passionate about motivating people to see their true potential and when he's not busy recording podcasts, making films or traveling, he's probably enjoying the stage whether it's a dancefloor or doing keynote speeches at a lifestyle creation event.

Click Here to Leave a Comment Below