Unnskyldninger!

Hei!

Godt å skrive til deg igjen! Er det like godt for deg som for meg? hehe

Jeg vil fortelle dere om noe som har skjedd den siste tiden. Bakgrunnen er at min far fikk slag for 12 år siden (slapp av. Jeg skal ikke legge ut om livshistorien min 😉 ) Da han nå var på ferie på Tenerife datt han på hodet, og måtte bli liggende der til han kunne fly tilbake. Han kom hjem nå på mandag, og jeg har vært hos han denne uken. Derfor har jeg valgt å fokusere på andre ting enn å oppdatere bloggen min. Men til gjengjeld har jeg fått lest en del, og holdt et forrykende seminar i hjembyen min! Nå er jeg back on track, og mer fit than ever!

Jeg leser for tiden i boka “The Magic of Thinking Big” og er blitt inspirert til å skrive denne posten!

Middelmådig vs Suksessfull

Du vil merke at jo mer suksessfull en mann er, jo mindre unnskyldninger kommer han med. Mens han som ikke kommer noen vei, og heller ikke har planer om det, har alltid en bok full av grunner hvorfor han ikke har mulighet til å utføre det han vil. Ofte vil unnskyldningene ha festet seg så hardt over tiden, at den middelådige mannen, på overflaten ikke vet hva han vil ha lenger. Suksessfulle mennesker har også muligheten til å holde seg tilbake bak unnskyldninger, men poenget er at de ikke gjorde det. Om andre har gjort det, er det et levende BEVIS på at du kan gjøre minst det samme! FFS, folk flyr uten hender(!!):

Jeg skal legge videre ut om noen unnskyldninger som er vanlige for mange mennesker. Se om du kjenner deg igjen i noen av dem. Gjør du det, så sett igang rutiner for å forandre dine tankemønstre til det bedre!

Min helse er ikke bra nok-unnskyldningen

Denne unnskyldningen går helt fra “føler-meg-ikke-bra-idag” til langt større sykdommer. Dårlig helse er brukt som unnskyldning for å feile med det en ønsker å gjøre. Til å ikke ta større ansvar. Til å ikke tjene mer penger etc. Ta en titt på filmene jeg har postet ovenfor, og tenk over hva disse to suksessfulle individene har, som andre ikke har. De har hvertfall ikke skyldt på helsen sin for ikke å oppnå ting de vil.

Det er bevist at ingen voksne mennesker har perfekt helse. Det er noe fysisk galt med alle. Det er også skrevet en bok om hvordan 3/4 deler av alle som ligger på sykehus kunne sluppet å ligge der hvis de hadde klart å kontrollere følelsene sine. (Boken heter How to Live 365 Days a Year med Dr. Schindler)

Folk med unnskyldninger har også en tendens til å søke bekreftelse fra andre på at deres unnskyldninger er genuine (selv om de sjeldent er). Dermed kan den falske troen forsterkes, og den onde sirkelen er igang.

Så lenge man har riktig holdning, kan man oppnå det man vil. Jeg vil putte inn et par sitater fra David J. Schwartzs bok The Magic of Thinking Big.

The right attitude and no arm will beat the wrong attitude, and two arms!

HVORDAN UNNGÅ HELSE-UNNSKYLDNINGEN

  • Slutt å prat om helsen din hele tiden. – Det kjeder folk, og helsen blir værre
  • Ikke bekymre deg for helsen din.
  • Vær genuint takknemlig for helsen du har. – Jeg klaget over stein i skoen, til jeg møtte en mann uten føtter…
  • Si til deg selv: Det er bedre å slites ut, enn å ruste istykker. – Ikke kast bort livet ditt.

Intelligens-unnskyldningen.

Dette er en unnskyldning som er veldig vanlig, men ikke så vanlig å prate om. Mange går rundt å føler at de ikke er smarte nok. Ikke nok med at folk flest undervurderer sin egen kapasitet, de overvurderer andres også. Det har egentlig lite å si hvor intelligent du er, men mye å si hvordan du bruker kunnskapen. Jobb med hjernen, og ikke bekymre deg for å ha nok informasjon i den. Hjernen din skal ikke være et levende leksikon. Hva er nytten av det? Informasjon er ikke nyttig før den settes i bruk. Derfor trenger man egentlig bare den informasjonen man bruker, eller har planer om å bruke.

Henry Ford er et perfekt eksempel på en leder som ikke var spesielt kunnskapsrik, men som var veldig suksessfull. Hvorfor skal Henry Ford vite hvordan man bytter en girkasse, når det tar han kort tid å få jobben gjort. Mest sannsynlig ved å få noen av hans ansatte til å gjøre det.

Bruk den infoen du har på en riktig måte! I H. Fords tilfelle, så visste han hvem han skulle spørre for å få jobben gjort.

Alders-unnskyldninger

To vanlig unnskyldninger for ikke å sette igang med ting er, enten: Jeg er for ung, eller jeg er for gammel. La oss ta for oss en og en…

“Jeg er for ung”

Det er en missforståelse at man ikke kan oppnå hva man vil fordi man er for ung. Det er holdningen til din egen alder som avgjør om det er en velsignelse eller en barriere. Selv er jeg “kun” 21 år gammel, men jeg har lært og implementert at det ikke har noe å si. Jeg kan oppnå hva jeg vil, uansett alder. Hvorfor skal antall bursdager avgjøre om du skal kunne utføre noe du vil? Det er ikke noe logisk med det, hvertfall.

Her er et par eksempler på unge folk som har oppnådd stor suksess, tross deres alder. Lil’ Wayne (rapper: var på sin første plate da han va 15, og kom med sin første solo-plate da han var 17. Er nå verdenskjent artist), Neil Natura (Kjent dating-coach. Neil begynte sin game-ferd da han var 16, og har nå coachet mellom 500-1000 klienter i 11 forskjellige land. Holder regelmessige seminarer verden rundt, og bygger nå firmaet SpeedUpLife som skal forandre verden til det bedre! 😀) Barack Obama (her trengst vel lite presentasjon, men President Obama har bevist for oss alle at alder ikke har noe si!)

“Jeg er for gammel” Her går samme prinsippene igjen. Alder har virkelig ikke noe å si! Så slutt å gjem deg bak det, og kom igang! Nøkkelen til suksess er å starte.

Every minute a person spends worrying about dying is just one minute that fellow might as well have been dead.

“Jeg har alltid uflaks”

Mange går gjennom livet og føler at de har mer uflaks enn alle andre. At det alltid ender dårlig med dem. En måte å spotte dem på er å se etter folk som skylder på flaks når andre f.eks. får en forfremmelse på jobben, og skylder på uflaks når de selv ikke klarer noe.

For å unngå denne unnskyldningen må du være klar over cause and effect loven. Alt som skjer har en grunn. Selv været er slik det er pga. …ehm..noe! haha! Poenget er at det hjelper ikke å skylde på uflaks. Man vil komme lengst, og vokse mest, om man tar ansvar for alt som skjer i livet sitt!

Først, aksepter den loven. Merk at de med “mye lykke” er de som lærer istede for å feile. Og sist, men ikke minst; Ikke gå rundt å håp du f.eks. får en forfremmelse eller bli flink med damer. Ikke ta til takke med flaks eller uflaks for å komme deg steder!

KJØØØØØØR PÅÅÅÅÅ!

-ICON <3

Morten Hake

Mental Health Coach and Freedom Facilitator Morten Hake is for many known as the most sought after mental health coach for young people struggling with confidence, insecurity, and worry. He's passionate about motivating people to see their true potential and when he's not busy recording podcasts, making films or traveling, he's probably enjoying the stage whether it's a dancefloor or doing keynote speeches at a lifestyle creation event.

Click Here to Leave a Comment Below