Du er IKKE spesiell!

“Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You’re the same decaying organic matter as everything else. ”

Er du en mellom 15-35 så har du mest sannsynlig hørt det kjente ordtaket fra filmen “Fight Club” mange ganger før. Men hva mener Tyler Durden egentlig? For å være ærlig vet jeg ikke.. Og jeg vil gjerne høre din tolkning.

Jeg har derimot min egen tolkning. En tolkning som resonerer veldig godt overens med filosofien bak Passion Immersion….

Iløpet av de siste årene har jeg vært så heldig å få lov til å coache hundrevis av mennesker. Jeg har ofte blitt spurt; hvilke utfordringer er det som går igjen hos klientene dine? Og det er én ting som går igjen hos de aller fleste (nå snakker jeg 90%), så du skal ikke se bort ifra at det resonerer til deg også. Here goes…

De aller fleste er overbevist om at de er spesielle – på den dårlige måten. De føler at de skiller seg ut fra alle andre. At selv om andre får til ting, så ville ikke de selv klart det, fordi “deres-spesielle-unike-hindring-som-ingen-andre-har” står i veien som et hinder. Her er en liste av “spesielle”-unnskyldninger jeg har hørt:

“Jeg er spesiell fordi jeg har ADHD”

“Jeg er spesiell fordi jeg har prøvd, men det bare funker ikke for meg i motsetning til alle andre”

“Jeg er spesiell fordi jeg har 3 unger, en jobb og har ikke tid”

“Jeg er spesiell fordi jeg opplevde en vanskelig barndom”

“Jeg er spesiell fordi jeg har angst og depresjon”

“Jeg er spesiell fordi jeg har et fysisk varig mén”

“Jeg er spesiell fordi jeg har bare alltid vært sånn, så det er bare sånn jeg er”

“Jeg er spesiell fordi jeg har ikke utdanning som alle andre”

Listen er lang. Rekk opp hånda de som kan kjenne seg igjen! Jeg vet at jeg har kjent meg igjen i mange, og til tider fortsatt gjør. Men sannheten er at vi er alle mennesker helt like. Vi er født med ulike ressurser, men alikevel ser vi gang på gang at noen som går fra de aller værste levekårene spirer opp til å bli de mest inspirerende mennesker som mange ser opp til. Hva kommer det av? Hvorfor er det også sånn at noen som tilsynelatende har alt gående for seg havner opp ulykkelig og fortvilet?

Det ligger i holdningen vår. Noen bestemmer seg for å fokusere på det positive og gjøre det meste ut av hva de har. Andre tar aldri det valget – og likevel da tar et valg om å leve passivt. Et liv der de reagerer på hendelser enten de er positive eller negative. Da kan man fort risikere å havne i negative mentale mønstre, som det kan være vanskelig å komme ut av.

Men til syvende og sist så er vi alle like. Vi har like mye mentale ressurser å hente. Vi kan alle mer enn vi innser selv. Selv om du kanskje føler deg annerledes og spesiell, så er du ikke det. Du er laget av kjøtt og blod du også.

Tenk over det. Tror du at det er NOEN i verden som har hatt det værre enn deg, men som har klart å komme seg ‘on track’ igjen? – Selvfølgelig er det det! Og HELDIGVIS er ikke du noe mer spesiell enn at du er menneske du også, så du kan klare det samme!

Så neste gang du føler deg annerledes enn alle andre,og føler at DU ikke kan klare det, fordi DU er spesiell, så vit at du heldigvis ikke er det. Et sted, en gang (mest sannsynlig mange millioner) har det vært en mann eller kvinne som har vært i din situasjon, eller værre, og vokst av det, og kommet bedre ut på den andre siden!

Her er en test.

Du har nå lest denne posten. Du har kanskje fått en ny aha-opplevelse. Kanskje du har blitt inspirert? La oss se om du er “for real”! Jeg skall nemlig rundt i Norge å holde gratis-workshops. Om du nå virkelig tar dette til deg, og legger vekk alle unnskyldninger så er det INGEN grunn til å gå glipp av dette. Det er helt gratis. Du møter folk som backer deg opp i personlig vekst, og selvfølgelig får du masse, masse gull av oss, som jeg anbefaler sterkt å få med seg. Les mer om gratis-turnéen her.

<3

Morten

PS: Vi kommer til å ha konkurranser og give-aways på turnéen! Kanskje du ender opp med noen premier i tillegg! Sørg for at du ikke går glipp av det. Det er fortsatt 12 dager igjen til vi setter igang, så det er nok tid til å planlegge. Klikk deg inn her

Morten Hake

Mental Health Coach and Freedom Facilitator Morten Hake is for many known as the most sought after mental health coach for young people struggling with confidence, insecurity, and worry. He's passionate about motivating people to see their true potential and when he's not busy recording podcasts, making films or traveling, he's probably enjoying the stage whether it's a dancefloor or doing keynote speeches at a lifestyle creation event.

Click Here to Leave a Comment Below