2010 Julekalender DAG 17: Forbedringer!

Igår skrev jeg om hvordan jeg ville at du skulle gå i tenkeboksen og huske på alle de magiske øyeblikkene fra 2010. Idag er etterfølgeren, som er vel så viktig!

Vi skal leke med flammen. Det vil si, vi skal fokusere på hva som ikke fungerte for en gangs skyld. Det er en grunn til at dette kommer ETTER suksessene du skulle tenke på igår, fordi hos de fleste er det negative tanker som popper inn i hodet først. Men nå som du vet og husker alle de fantastiske oppnåelsene og opplevelsene dine fra 2010 har du forhåpentligvis nok ressurser til å ta fatt på det som trengs å forbedres.

Så det er rett og slett det vi skal gjøre nå. Tenke over;

  • Hva var det som ikke fungere?
  • Hva frustrerte deg, hva irriterte deg?
  • Hva kunne du egentlig forutsett?

Når du trekker deg tilbake og spør deg selv disse spørsmålene, så er det utrolig viktig at du spør deg selv det som vil ta deg fremover: Hva lærte jeg av dette? Hvordan skal jeg forandre på det når jeg går inn i 2011?

Se det alt fra et fugleperspektiv og gjør deg selv om til en supertenker: Finn ut hvorfor du gjorde de tabbene du gjorde? Lot du frykten ta over? Var du redd? Prøvde du å fylle noen behov da du gjorde det? Handlet du for raskt? Handlet du for sakte? Planla du dårlig? Turte du ikke?

Analyser!

Hvis man kan se hva som fungerte og hva som ikke fungerte så finner man fort en sammenhengende mønster. Når du har funnet dette mønsteret i deg selv, så er du laaangt på vei til å forandre deg til det bedre. Det eneste som gjenstår er å åpne verktøykassa å gå løs på det!

Neste post vil dreie seg om hvordan du kan skape de forandringene du trenger for å ikke begå de samme tabbene i 2011. Følg med i neste luke av Julekalenderen 😉

Love

Morten

Morten Hake

Mental Health Coach and Freedom Facilitator Morten Hake is for many known as the most sought after mental health coach for young people struggling with confidence, insecurity, and worry. He's passionate about motivating people to see their true potential and when he's not busy recording podcasts, making films or traveling, he's probably enjoying the stage whether it's a dancefloor or doing keynote speeches at a lifestyle creation event.

Click Here to Leave a Comment Below