2010 Julekalender DAG 4: Liker du ikke jobben din? SI OPP!

Du har kanskje allerede hørt meg si “om du gjør noe minst 4 dager i uka du IKKE elsker, så bytt liv!”. Er du en av de som ikke gjør det du elsker hver dag? I så fall er det på tide at du gjør noe med det. En vanlig misforståelse er at ser på seg selv som et offer for en situasjon man ikke kan gjøre noe med. Det stemmer ikke. Du velger hver dag hva du ønsker å gjøre. Ja, alle valg har konsekvenser, men om du selv ikke lever et fantastisk liv, så er vel det en dyr pris å betale for de konsekvensene det fører – i og med at du lever kun ett liv.
Sjansen er at når du virkelig stepper opp, og går for det du vil ha, så vil gnisten inni deg tennes, og du blir rett og slett en mer attraktiv person. En attraktiv person tiltrekker seg andre positive mennesker og situasjoner som en magnet!
Mitt tilfellet er kanskje ekstremt i manges øyne fordi jeg stoppet midt i utdannelsen min og gikk rett inn i et hardcore sjekke- og selvutviklings program hvor jeg i tillegg blottla meg selv for hele verden her på bloggen. Det er kanskje ikke det du trenger, men det var definitivt det jeg trengte. Plutselig hadde jeg ingen unnskyldninger. Nå var det meg alene. Jeg hadde et formål! Jeg hadde en drøm! Og BEST av alt: JEG JOBBET HVER DAG MOT DRØMMEN MIN! Yesss!! Score!
Fra den dagen jeg bestemte meg for å gå inn for lidenskapen min 100% har livet aldri vært det samme. Jeg har en applikasjon på Iphonen min hvor jeg tracker hvordan jeg føler meg 3 ganger daglig, for så å lage grafer og statistikker på hvordan jeg har det, og der står det svart på hvitt at jeg elsker livet mitt! Det står også at jeg har et snitt på 96% av 100% når det kommer til hvor bra jeg føler meg på jobb. Jeg skriver ikke dette for å skryte over hvor bra jeg har det, for det har ikke alltid vært sånn(!). Men etter jeg tok livet i mine hender og har begynt å gjøre det jeg VIRKELIG vil, ikke det jeg “burde” ville, har jeg ikke bare opplevd og oppnådd ting jeg aldri ville trodd mulig, men jeg har følt meg mye bedre til en hver tid! Så jeg skriver det for å forhåpentligvis inspirere deg.

Som jeg skriver i denne posten har vi mennesker lett for å ta ting for gitt, selv om det nødvendigvis ikke er givende for oss. Et eksempel på dette er at mange tror at den eneste måten de kan overleve på er ved å ta lang utdanning, for så å skaffe seg en jobb der de jobber for andre og får månedlige utbetalinger (mellom 15.000-30.000). Videre tror de at for å skaffe seg hus, bil og hytte er de nødt til å ta opp et lån hvor de lenker seg fast til renter og avdrag i 10-20-30(!) ÅR! Haha, er det definisjonen av galskap jeg har beskrevet eller?!
For det første, hvorfor bruke 40 år på å jobbe for andre, når du kan jobbe for deg! Om du jobber for deg selv kan du investere i egen lærdom, erfaring og kunnskap. For å sette det i et annet perspektiv. Se for deg at vennen din hadde kommet til deg en dag og sagt: Hey, kompis! fra idag av skal jeg jobber 40 timer i uka på å prøve og feile og gjøre ALT som trengs for å skaffe DEG en million-inntekt som løper av seg selv resten av livet ditt! Hadde du takket ja? Selvfølgelig. Så hvorfor er det noe annet å gjøre det selv? Hardt arbeid er nøkkel til suksess, men hvorfor ikke jobbe hardt FOR deg selv, istedenfor for andre? Et firma som gir fast månedslønn til sine ansatte betaler deg for din tid, ikke for den verdien du skaper!
Det er ikke hardere arbeid, det er bare smartere arbeid.
Mange rådet meg til å vente noen år med å starte eget firma. De sa at jeg fortsatt manglet erfaring og utdanning. Jeg ser ikke bort ifra at det stemmer på en PRIKK, men hva så? Det er jo nøyaktig det som er så vakkert. Nå har jeg muligheten til å gjøre alle tabber mens jeg er ung. Etter 10 år med egen bedrift (når jeg er kun 32 år gammel) har jeg antageligvis lært mye mer enn om jeg hadde blitt sittende i et stort firma.  Når man starter for seg selv er man nødt til å ta alt ansvar, alle avgjørelser og løse alle problemer – SELV… Dessuten bestemmer du din egen tid 😉
Det er du som har satt deg i den situasjonen du er i dag, så det er du som kan komme ut av den 😉
Det er faktisk mulig å leve av lidenskapen din!
Hva enn du gjør, pass på at du liker det. Da vil du skinne opp som et lys! 😀
Love
Morten Hake
P.S. Det er ikke meningen å angripe de som jobber for andre mennesker, i det hele tett. Jeg bare brenner så sterkt for dette, at jeg kan ikke noe for å bli engasjert når jeg skriver 😉 Men da jeg leste over så jeg at det kunne virke dømmende..? I så fall er det ikke ment sånn. Det er ment inspirerende 🙂 Budskapet er enkelt; Gjør det du elsker, og du vil føle deg SÅ mye bedre!
Morten Hake

Mental Health Coach and Freedom Facilitator Morten Hake is for many known as the most sought after mental health coach for young people struggling with confidence, insecurity, and worry. He's passionate about motivating people to see their true potential and when he's not busy recording podcasts, making films or traveling, he's probably enjoying the stage whether it's a dancefloor or doing keynote speeches at a lifestyle creation event.

Click Here to Leave a Comment Below